Foreningen Straatag er en interesseforening for dig, der selv har stråtag og /eller ønsker at være med til at bevare alle stråtage på almene, fredede og bevaringsværdige bygninger af betydning for den danske bygningskultur.

Slider

Foreningen Straatags formål er at medvirke til at bevare alle stråtage på almene, fredede og bevaringsværdige bygninger af betydning for den danske bygningskultur.

Bevaringen af stråtage har ofte store økonomiske omkostninger for ejeren, og foreningen arbejder derfor ligeledes på at lette den økonomiske byrde, det er at have og vedligeholde de stråtage, der er tilbage i Danmark.

På hjemmesiden her kan du få informationer, råd og vejledning som er relevant for ejere af stråtage eller folk med interesse for dette smukke, særprægede og miljøvenlige tag.

Du kan ligeledes få mange nyttige adresser samt oplysninger om, hvad der sker på stråtagsområdet og i Foreningen Straatag.
Og sidst men ikke mindst kan du blive medlem af foreningen, modtage et 36 siders blad i farver 4 gange årligt og få personlig råd og vejledning for kun 250,- kr. om året for private og 500,- kr. for firmaer.

bliv

Image is not available

Brand er en alvorlig sag for alle, særligt gamle uerstattelige bygninger og i særdeleshed stråtækte bygninger. Selvom der ikke er dokumenteret bevis for, at stråtækte huse brænder oftere end huse med fast tag, er det en alvorlig sag.

Image is not available

Foreningen tager årligt på flere spændende ture rundt i landet for at se på historiske bygninger med kompetente håndværkere og andre videnspersoner, hvor vi kigger på, hvordan vi selv kan være med til at bevare vores smukke stråtækte bygningskulturarv.

Image is not available

Vi samler mange gode råd til hvordan du vedligeholder dit smukke gamle hus, ligesom vi altid kan henvise til kompetente firmaer og personer, der kan hjælpe dig. Tag et kig ind på vores sider om vedligeholdelse eller kontakt vores bestyrelse.

Slider

Det kræver lang uddannelse og godt håndelag at lægge et stråtag rigtigt