Temadagen den 19. juni 2021 – på Sydvestfyn er blevet fuldbooket på rekordtid. Informationerne nedenfor er for deltagerne, men vi arbejder på flere ture både øst og vest for Storebælt. Der vil komme nyhedsbrev ud, så snart der er flere detaljer.

Deltagerpris: kr. 200 pr person (MobilePay 22782 eller Spks.dk Reg.nr.: 0828 - kontonr.: 000 00 75 647)

Mødested: Nygårdsvej 2. Åborg, 5610 Assens Hos HH Tømrer og Bindingsværk Aps

Tidspunkt:

kl.09:30    Velkomst med kaffe og rundstykker: Dennis Christensen (HH Tømrer og Bindingsværk) fortæller om den velrenommerede virksomhed, der har specialiseret sig i bindingsværk og restaurering af fredede og bevaringsværdige bygninger – og om tidligere og igangværende projekter. Vi kører herfra ca. kl. 10:30 og ankommer ca.

Kl.10:45    til Hagenskov Vandmølle, Slots Alle 26, 5631 Ebberup.  Ejeren, arkitekt og civilingeniør Thomas Kampmann, som underviser på arkitektskolen i Kbh., vil vise møllen frem og fortælle om nogle af de mange udfordringer, som vedligeholdelsen af vandmøllen frembyder. Vi slutter besøget af med at spise frokost med øl/vand – og går en lille tur ad Slots Alle forbi Hagenskovs voldsted og borgbanke, og forbi de smukke bindingsværkshuse: Skovfogedhuset, tømrerhuset og Grevinde Danners Hus. Vi fortsætter til Dreslette ca. 12:40 og forventer at være fremme ved næste stop ca.:

Kl. 12:45   Bent Madsens Gård, Dreslettevej 5, 5683 Hårby. Vi stopper – og kigger på den smukke fredede bindingsværksgård, som ejes af Realdania By og Byg. Efter et kort ophold fortsætter vi – ca. kl 13:00 – og vil være fremme ved næste mål ca.

Kl. 13:15   Venekærgård, Voldtoftevej 8, 5620 Glamsbjerg. Vi går ind på gårdspladsen på den store fredede sulegård for at se de to pragtfulde døre i gårdsidens facade, som foreningen Straatag har hjulpet med at finansiere. Ca. kl. 13:30 fortsætter vi mod Øxnebjerg, hvor vi forventer at ankomme

Kl. 13:45   cirka – ankommer vi til maleren Børge Thurups Hus, Øxnebjergvej 10, 5610 Assens. Det tidligere husmandssted blev for få år siden totalrestaureret og bruges i dag som refugium. Et fantastisk sted, hvor der aldrig har været indlagt vand eller elektricitet! Vi får vist huset frem af ejeren Karen Holmqvist. Herefter fortsætter vi mød Søllested ca. 14:45 og vil være fremme ved sidste mål ca.

Kl. 15:00   til Søllested Gl. Præstegård, Søllested 36, 5610 Assens. Det tidligere præstegårdsstuehus er smukt restaureret og nærmest et lille klassicistisk palæ. Hovedformålet med besøget er dog at se det meget store og smukke haveanlæg, hvor vi vil blive vist rundt af ejerne.

Kl. 15:30  Farvel og tak for i dag på P-pladsen foran præstegården

   Venekærgård2Thuruphus1Thuruphus3
             

Please type your full name.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid email address.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input